Bokstherapie vs. Bokspsychotherapie: Begrijp het Verschil

Psychotherapie in beweging:

Bij Compasszorg bieden we psychotherapie in beweging onder de naam van bokspsychotherapie. Naast het geven van bokspsychotherapie geven wij ook trainingen over deze unieke benadering ontworpen door Masja Otter. Hoewel zowel bokstherapie als bokspsychotherapie elementen van boksen integreren, verschillen ze wezenlijk in hun primaire focus en doelstellingen. Dus laten we beginnen met het uitleggen van het verschil:

Bokstherapie:

Bokstherapie is voornamelijk gericht op het fysieke aspect van welzijn. Het doel is om stress te verminderen, de fysieke conditie te verbeteren en het zelfvertrouwen te vergroten. De nadruk ligt op het fysieke voordeel van boksen, waarbij technieken en trainingen worden gebruikt om spanningen af te reageren en het lichaam te versterken. De mentale voordelen, zoals verhoogde focus en stressvermindering, zijn positieve neveneffecten van deze therapie.

Bokspsychotherapie:

Bokspsychotherapie, zoals wij die aanbieden bij Compasszorg, combineert traditionele psychotherapeutische technieken met fysieke activiteiten uit het boksen. Deze vorm van therapie richt zich op diepgaande psychologische behandeling en emotioneel welzijn. Onder begeleiding van een gekwalificeerde psychotherapeut wordt boksen ingezet als middel om emotionele blokkades op te heffen, trauma’s te verwerken en gedragsveranderingen te ondersteunen. Het boksen dient hier als therapeutisch instrument om psychologische processen te bevorderen en mentale gezondheid te verbeteren.

Conclusie:

Het verschil tussen bokstherapie en bokspsychotherapie zit dus in de kern van hun benadering. Bokstherapie richt zich op de fysieke voordelen en stressvermindering, terwijl psychotherapie in beweging bij Compasszorg is ontworpen voor diepgaande psychologische behandelingen en emotioneel welzijn. Beide therapievormen kunnen waardevol zijn, afhankelijk van de individuele behoeften en doelen van de cliƫnt. Bij Compasszorg ligt onze expertise en focus op het emotionele en psychologische herstel van een DSM-stoornis door middel van bokspsychotherapie, ontwikkeld door Masja Otter in de praktijk.

Psychotherapie in beweging. Boks jouw trauma de deur uit